2012年4月8日 星期日

[高登呼籲]各位齊齊打電話!!

版權惡法即將三讀, 大家憤怒過, 喺網上留個言就算數的話, 班官同議員佢地依然可以扮睇唔到, 最後任由條例通過.
大家能力內做到最好既方法, 就係親自響辦公時間(一般係9am~6pm)打個電話俾自己區的立法會議員.
唔知自己區個立法會議員係乜水可以查呢條link
http://www.legco.gov.hk/general/chinese/members/yr08-12/biographies.htm
另外呢個pdf有齊所有立法會議員既辦事處電話
http://www.legco.gov.hk/general/chinese/members/yr08-12/mem_cd.pdf
向佢地表示你希望版權修例可以豁免二次創作同戲仿等合理的借用, 亦唔希望等到條例通過左先至再諮詢修例
遊行示威網上留言佢地可以當耳邊風,
 遊行示威網上留言佢地可以當耳邊風, 但當幾十, 幾百甚至幾千人打電話去佢辦公室表達意見, 議員唔可能完全無視呢D聲音
亦都請大家做多重功夫, 呼籲身邊其他同好都打個電話表達意見
仲有就係, 唔好以為自己年紀輕輕小學雞中學鴨咁人地就唔會理你. 正正就係連中小學生都認真關心呢個問題, 先反映到佢牽涉幾廣, 有幾嚴重呀!!!

沒有留言:

張貼留言